Introductie

Welkom op mijn duivensite.

Mijn naam is Jan Driessen ben 50 jaar oud en woon samen met mijn vriendin in Bant.

Graag wil iets over mijn hobby de duivensport vertellen. Als kleine jongen ben ik in Kampen met duiven in aanraking gekomen. Vond dit super leuk, maar omdat we op een flat in Kampen woonden kon ik geen eigen duiven houden. In 1987 ben ik in de Noordoostpolder gaan wonen aan de Uiterdijkenweg. Hier had ik de ruimte en kon ik eindelijk mijn hobby gaan uit oefenen. Ik heb daar een hok gebouwd en ben duiven aan gaan schaffen. Ben met ongeveer 30 duiven begonnen. Deze had ik aangeschaft bij Jan en Karin de Haan “het Rovershol” uit Honselersdijk. Dit waren met name vitesseduiven.De duiven had ik puur voor de hobby wegens tijdgebrek. Ik heb in die periode wel duiven gekweekt waaronder twee hele goede. Deze heb ik verkocht aan Jetze van Kammen uit Zwaagwesteinde (zie zijn website).

hok_vooraanzichtIn 1998 ben ik verhuisd naar Bant. Heb toen een hok van 6 meter gekocht. Door mijn werk als agrarisch medewerker ben ik in 2011 overgestapt op fondduiven. Door de fondduiven heb ik meer tijd voor mijn hobby. Mijn hok bestaat uit 3 afdelingen. Er zijn 2 afdelingen voor de nest duiven en 1 afdeling voor de jongen. Verder is er nog een ren voor 40 duiven en een afdeling voor de stamduiven.

 

 

ren1    grote ren

Mijn stamduiven heb ik aangeschaft bij :

  • J.Grootoonk uit Bant
  • F. Kramer en C.Ouwehand uit Wormer
  • K. de Bruin uit Zwaagwesteinde
  • B.Timmer uit Dodewaard
  • B. Wassenaar uit Minnertsga
  • N. Wolff uit Wezep
  • en van mijn maat Jan Schinkel (die helaas te vroeg is overleden).

De medische begeleiding wordt verzorgt door Nanne Wolff en de (kweek)koppels worden samengesteld door Nico van Veen.

Uit deze duiven heb ik tot op heden bijzondere duiven gekweekt. Ik ben nu twee jaar aan het kweken en heb veel pech gehad met de roofvogel, maar er komen nu toch duiven door waar ik in 2016 mee ga spelen.

Ik wens U veel plezier met het bekijken van deze site.

Reacties zijn gesloten.